donderdag 30 oktober 2014

Zwart-wit, jaren 50 kaartje

Gisteren een kaartje gemaakt voor de challenges van Mariannedesignblogspot en Marianne Divas Design. Niet de gemakkelijkste uitdaging, moet ik zeggen.
Pfff, soms is een simpel kaartje maken een ware uitdaging! Bij Marianne Divas is het zwart-wit of je lievelingskleur. Nu is dat laatste toch vrij simpel zou je zeggen. Wel als je een speciale lievelingskleur hebt. Zelf vind ik verschillende kleuren erg mooi. Een combi van blauw-bruin of roze-bruin vind ik erg leuk, maar in mijn keuken heb ik weer alles rood. En daar ben ik ook helemaal weg van. Dus om echt een lievelingskleur te noemen vind ik lastig.
Bij Mariannedesignblogspot is de opdracht een 'jaren 50' kaartje maken. Gezien ik zelf in de jaren 80 geboren ben, weet ik niet zoveel van de jaren 50, behalve dat er nog geen internet, mobiele telefoons e.d. waren. Een beetje de tijd van de zwart-wit films, zwart-wit boeken, tijdschriften met alleen kleurencover en verder zwart-wit plaatjes, zwart-wit tegeltjes enz.
En zo kwam ik op het idee om toch beide challenges te combineren. Het kaartje is dus zwart-wit mede als symbolische verwijzing naar de jaren 50. Het plaatje is een marianne stempel die mijns inziens ook wel in die tijd past (of is het uit de jaren 30?) Wat me opvalt is dat er in de jaren 50 wel vrolijke kleuren gedragen worden. Dus het hoedje van het meisje en haar jurkje rood gemaakt, dat tevens een verwijzing is naar één van mijn lievelingskleuren. Doet nu wel een beetje retro aan vind ik zelf. En anders het rood-met-witte-stippenstrikje wel. 
De stanzen (ook van de roosjes) zijn van marianne design, net als de stempel. Het lint is van de boekenvoordeel.
Deze kaart wil ik mee laten doen met de challenges van:
mariannedesign.blogspot.nl en mariannedesigndivas.blogspot.nl
Groetjes, Lien

5 opmerkingen:

 1. Mooi kaartje !! Leuke uitwerking.
  Gezellig dat je meedoet.

  Mieke, MD Challenge blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is je goed gelukt Lien.
  Gezellig dat je weer meedoet met onze challenge

  Gr. Anita
  MDblog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super leuke kaart
  bedankt voor het meedoen
  groetjes jolanda bongers
  md challengeblog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende kaart Lien.
  Mooi zo met zwart, wit en rood!
  Gezellig dat je meedoet met onze challenge.
  Groetjes,
  Marleen
  MD Challenge blog

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Just beautiful, Thanks so much for joining in at Marianne Design Divas, Good Luck
  Hugs Julie P

  BeantwoordenVerwijderen